3 szuper autós túraútvonal, amit mindenképp be kell járnod Magyarországon

A legtöbben, amikor autós túrára készülnek, egyből az útlevelük után nyúlnak, vagy már mennének is eurót váltani: pedig igazából itthon is bőven találni olyan utakat, amik kellő kikapcsolódást, és rengeteg jó élményt nyújthatnak mindenkinek.

Hogy ezt bebizonyítsam, összegyűjtöttem most Neked 5 szuper autós túraútvonalat, ami biztosan tetszeni fog Neked!

De mielőtt ebbe még belemennénk, tisztázzunk valamit: ugye mindketten tudjuk, hogy ez igazából az utazásról szól, és nem az úticélról?

Tudom, hogy elsőre nem fog minden helyszín lázba hozni, hiszen nem hangzanak túl érdekesnek, de hidd el, mindegyik megéri az benzinköltséget.

Ha útnak indulsz, akkor azt az út öröméért tedd, a célállomásra pedig gondolj úgy, mint egy plusz jutalomra a kaland végén!

1. Útvonal: Visegrád

Ha gyönyörködni akartok a tájban, akkor a legjobb kirándulást Visegrád felé tehetitek.

Izgalmas, kanyargós utak vezetnek majd egészen a várig, és nem mindennapi látvány tárul majd elétek a Dunakanyarnál.

Akár családdal tervezel kirándulást, akár egy romantikus kiruccanást akarsz tenni a pároddal kettesben, ezt az utat mindenképp tudom neked javasolni.

Sőt, a közeli wellness szállodákban megszállva egy egész nyaralást is szervezhettek az autós túra köré. 

2. útvonal: Gödöllő

2. útvonal: Gödöllő

Érdekes, de a kirándulások kapcsán mindenki elsőre a vidéki tájakra gondol, pedig egy gyönyörű város látványa is kifejezetten jó kikapcsolódást nyújthat.
A fővárosban lakók számára kifejezetten kényelmes úti cél Gödöllő, ahova akár egy hosszú munkanap után is el lehet látogatni, csak egy gyors kocsikázásra.
A gyönyörű kastély, a szép belváros mellett érdemes megállni és sétálni egyet a parkokban, és kicsit megszabadulni Budapest zajától.

3. útvonal: Pécs

Hogy változatosak legyünk, most mutatok egy olyan utat, ami tényleg elsősorban az útvonal miatt felemelő az utasok számáéra: induljatok el Pécsről Abaligetre!

Csak nézd meg a Ranga László utat a Google térképen és egyből érteni fogod, miért javaslom Neked – ennél többet igazából nem is kell mondanom, a fák között vezető kanyargós autóút látványa szerintem mindenkit meggyőz, aki nyitott az ilyen kirándulásokra.

Ennyi bemutató elég volt ahhoz, hogy meghozzam a kedved?

Szándékosan nem akartam hosszú, több oldalon át tartó bemutatókat készíteni neked, mert

• egyrészt: ha igazán szeretsz autózni, akkor neked ennyi is bőven elég;
• másrészt: szerintem az a legjobb ezekben az utakban, ha magadnak fedezed fel a környéket;
• harmadrészt: ahogy az elején mondtam, a cél, kis túlzással csak egy „kifogás” arra, hogy végre autóba ülhessünk – a valódi élményt maga a vezetés szabadsága fogja majd adni.

Ez a három útvonal csupán a kedvenceim közé tartozik, és hidd el: ennél még sokkal többet is találhatsz! 

exploreronline.hu