Még 3 autós túraútvonal itthon, amit érdemes megnézned magadnak

Érdekes kérdés manapság a családi nyaralás megszervezése.

Ha egy fővárosi iskolában a tanár megkérdezi a diákoktól, hol voltak nyaralni, a nagy többség a horvát és olasz tengerpartot emlegeti, esetleg néhány valamelyik más országban tett kirándulásról beszél.

Ezzel szemben a Magyarországon tett utazások nagyjából kimerülnek a nagymamánál tett látogatásokban.

Tegyünk ez ellen!

Vidd el családodat egy jó kis autós kirándulásba itthon!

Előnyei: nem kell pénzt váltani, olcsón megoldható a teljes utazás, és ráadásul nem is kell sokat tervezni – akár már a jövő hétvégére is megszervezhetsz egyet azok közül a túrák közül, amiket most megmutatok Neked! 

1. helyszín: a nagy klasszikus Balaton

Tény, hogy Debrecenből nézve elég messze van, de azért elég sok helyről egészen jól megközelíthető állomás a Balaton.

Nagyon sokan gondolnak rá úgy, hogy napokat kell rá minimum szánni, pedig akár egyetlen strandolásra is tökéletesen elég lehet egy forró nyári napon.

De nem csak a tóban érdemes gondolkodni: a dombok között nagyon jó kirándulásokat lehet tenni, és már út közben is meg lehet állni egyes kilátóknál, hogy megcsodáljátok azt a látványt, amit a magyar tenger nyújt. 

2. helyszín: Tokaj

És ha már azt hoztam fel, hogy a Balatonról mindenkinek csak a víz jut eszébe, akkor itt egy másik olyan helyszín, aminek hallatán pedig a bor jelenik meg lelki szemeink előtt: Tokaj.
Bár az alkohol és a vezetés semmiképp sem fér meg egymás mellett, egy jó kirándulást azért a bortúrákon túl is megérdemel Tokaj.
Arra viszont figyelj, hogy az út minősége gyorsan változhat, úgyhogy csak óvatosan, nehogy a kerekek lássák a kárát a családi kiruccanásnak! 

3. helyszín: Dobogókő

Ha nem akartok Pesttől nagyon távolra menni, akkor a Dobogókő felé vezető utat kifejezetten nektek találták ki, ráadásul a Pilisben megtalálhatjátok azt a fajta kanyargós utat, amit én kifejezetten szeretek az ilyen túrákban.

Ha pedig már erre jártok, az Esztergomot is érdemes mindenképp meglátogatnotok, benne a Bazilikával.
Személyes példa: volt már olyan, hogy csak késői ebéd miatt mentünk el egészen Esztergomig a barátnőmmel, mert ennél jobb randihelyszínt (szerintem) ki se lehetne találni. 

6 útvonalat már biztosan ismersz!

6 útvonalat már biztosan ismersz!

Ha korábban nem gondolkodtál abban, hogy Magyarországon indulj el autós túrára, akkor az előző cikket és ezt olvasva máris megismerhettél nem egy, hanem már 6 különleges túra lehetőséget is.
Nem hiszem, hogy sokkal többet kéne mesélnem az egyes célpontokról ahhoz, hogy meghozzam a kedved a túrához.
Figyelj azonban a biztonságba: indulás előtt ellenőrizd a gumikat, az olajszintet, és készülj elő mindazzal, amit a főoldalon olvashattál, hogy semmiképp se kötődjenek kellemetlen emlékek majd a kirándulásotokhoz! 

exploreronline.hu