Autós túraútvonalak Magyarországon 3. rész – ha egyszerűen nem tudod megunni hazánk útjait

Ha az utóbbi két cikkünk után azt hitted, több túraútvonalat Magyarországon már nem lehet összeszedni, hát tévedtél!

Bőven van még olyan izgalmas, vagy épp megnyugtatóan csendes útvonal hazánkban, amit egy fanatikus autós túrázónak érdemes bejárnia.

Ráadásul az én ismereteim sem végtelenek ezen a téren, és több mint valószínű, hogy vannak olyan utak, amikről még én se hallottam, pedig nincs is elérhetetlen távolságra tőlem.

Az autós utazásokban a legjobb a felfedezés: nem egyszer kanyarodtam már le az előre megtervezett útról csak azért, hogy valami újat találhassak: a leggyakrabban épp ilyen esetekből születnek azok az ajánlók, amiket tőlem ezen az oldalon olvashattok.

Nézzük meg együtt harmadjára is, milyen élményeket rejthetnek számotokra Magyarország útjai! 

Ha már az előző cikkben a Balatont megemlítettem, akkor nem is értem, hogy nem jutott eszembe egyből Veszprém a várral és állatkerttel, ami családi kiránduláshoz több mint tökéletes.

Ráadásul, ha jól időzítjük a kirándulást, akár a Művészetek Völgyére is elnézhetünk, ami meg aztán főleg emlékezetes élményeket fog majd okozni nekünk.

Régi vágyam egyébként már egy vártól-várig vezető túra, vagyis Veszprémtől Szigligetre, onnan meg Sümegre: persze ehhez már megéri szállást is foglalni a környéken, amire azért bőven lesz lehetőség.  

2. A Bükk

2. A Bükk

Ezúttal nem kötöm városhoz az útvonalat, hiszen a cél maga a hegy: ralisok számára kifejezetten sokat jelent ez a környék.

Az útviszonyok pont olyanok, mint amilyennek a fejedben látod most, az előző mondatot olvasva: szűk kanyarok hegyről fel és hegyről le.

Ha bírjátok az ilyet, akkor nagyon fogjátok élvezni: ha valakinek gyengébb a gyomra, az kevésbé, de neki is megérheti a természet közelségéből fakadó élmények miatt.  

3. A Mátra

És ha már a hegyek, akkor nézzük meg magunknak a hazai legnagyobbat is: de nem csak maga a csúcs jelent nekünk sokat.

A környéken rengeteg a nevezetesség és a látnivaló, a gyöngyösi kisvasúttól kezdve egészen Parádsasvárig.

Gyerek mellett mindenképp tudom javasolni a kirándulások kedvelőinek, ráadásul egy itteni túra sem követel meg feltétlenül nagy felkészülést előtte.

És még ennél is van több!

És még ennél is van több!

9 különleges túraútvonalat ismerhettél már meg hazánkban, ha eddig olvastad oldalunkat: ez már elég bizonyíték arra, hogy itthon is megéri autóval kirándulni, igaz?

Nem tagadom, még mindig több az izgalom az emberben, ha átléphet a határon, viszont a magyar kirándulásoknak van egy verhetetlen előnyük: közel vannak az úticélok, és mégis megadják azt az élményt, amit valójában keresel.

Megtalálhatod a könnyű, nagyon gyér forgalmú utakat, és elmehetsz akár a legdurvább, legsarasabb földutakra is, ha ilyen jellegű kihívásokra van szükséged.

Akár egyetlen nap alatt is kipihenheted a dolgos hétköznapok minden fáradalmát, ha kocsiba ülsz, és meglátogatod hazánk legszebb tájait! 

exploreronline.hu