A kirándulás alatt egy kis klíma tisztítás

Tavaly nyáron rengeteget voltunk kirándulni a férjemmel. Amúgy is sokat szoktunk, hiszen mindketten szeretünk új helyeket bejárni. Még a kapcsolatunk elején – jó 10 évvel ezelőtt – vettünk egy kis kocsit egész olcsón, és azóta is azzal járunk mindenfelé. Nagyon szeretjük, sok közös pillanatunknál jelen volt és sokat jelent nekünk. Annak ellenére, hogy milyen idős, eddig – pár kisebb problémát leszámítva – tökéletesen működött.

Történt viszont egyszer, hogy éppen úton voltunk és nagyon meleg volt. Nem gyakran használjuk a klímát, mert őszintén szólva én nem igazán rajongok érte, de most muszáj volt bekapcsolni. Viszont pár percen belül nagyon furcsa, kellemetlen szagot kezdtünk el érezni és ettől egy picit meg is ijedtünk. Egyikünk sem tudta, hogy mi is lehet a baj, így hát úgy döntöttünk, hogy inkább szakember segítségét kérjük. Az interneten találtunk is egy szimpatikus helyet, a Méta autószervizt, így szét néztünk a weboldalakon mielőtt telefonáltunk volna.

klíma tisztítás

Ez egy márkafüggetlen autószerviz Budapesten a 19. kerületben, és elég széles a szolgáltatásaik listája. Foglalkoznak az autók átvizsgálásával, állapotfelméréssel, diagnosztikával, hibakód kiolvasással, fék javítással és még számos dologgal. Ami minket érintett az a klíma volt – legalábbis ezt gondoltuk -, hiszen a bekapcsolása után kezdtük érezni azt a fura szagot a kocsiban. Könnyen, pár perc böngészés után meg is találtuk a megfelelő szolgáltatást: autóklíma töltés, javítás, fertőtlenítés és klíma tisztítás. Szerencsére nagyon részletesen és érthetően le van írva minden az oldalon. Nem kellett sok, hogy megbizonyosodjunk róla, hogy tényleg szakemberhez kell fordulnunk. Az oldalon le volt írva, hogy milyen esetekben kell felkeresni a szervizt. Ilyenek például, ha nem hűt a klíma, ha klímatöltésre vagy hűtőközeg pótlásra van szükség, illetve évente ajánlott fertőtlenítést is elvégezni. Ezek mellett pedig, ha kellemetlen szagot érzel a klíma használata során, ami a mi esetünkben fennállt.

Őszintén szólva mindkettőnknek megtetszett ez a weboldal és az is, hogy gyakorlatilag minden kocsival kapcsolatos dologgal lehet hozzájuk fordulni. Teljes körű szolgáltatást nyújtanak, a legmodernebb eszközökkel dolgoznak, az áraik korrektek és nem tartalmaznak rejtett költségeket és még várakozni sem kell. Az utóbbi azért lehetséges, mert lehet náluk időpontot foglalni. Ez a folyamat csak pár percet vesz igénybe. Először megjelenik a legközelebbi szabad időpont, majd ki kell választani, hogy milyen szolgáltatást, szolgáltatásokat szeretnénk igénybe venni. Ezután a jármű típusát is ki kell választani és megadni pár szükséges információt és elérhetőséget. Egyáltalán nem bonyolult.

Az oldalon azt is elolvastuk, hogy az egyik leggyakoribb panasz, amivel találkozni szoktak az, hogy furcsa szagot lehet érezni a klíma használata során. Az is elég sokszor előfordul, hogy általánosságban is érezhető ez a kellemetlen szag, még akkor is, ha nincs bekapcsolva a klíma. Ez pedig azt jelenti – mint megtudtuk -, hogy a klíma tisztítás, fertőtlenítés esedékes. Amit nagyon érdekesnek találtunk, hogy ez azért fordul elő, mert a kondenzvíz lecsapódik és összegyűlik egy csepptálcába, amiben pedig baktériumok képződhetnek. Ez pedig komoly problémákat is okozhat, szóval érdemes a klíma tisztítására odafigyelni.

Mindenesetre aznapra kaptunk is egy időpontot és sikeresen el is tüntették ezt a fura szagot a drága, kis kocsinkból. Nagyon kedvesek, profik voltak, így biztosan vissza térünk még, ha az autónk is úgy akarja – bár reméljük nem lesz semmi baja. Így hát mindenféle kellemetlenség nélkül kirándulhattunk is tovább.